Liberale Loopbanen Light helpt politieke en bestuurlijke ambities te verwezenlijken

Bij de VVD kunnen we wel wat vrouwen gebruiken! Dat is het motto van het Liberaal Vrouwen Netwerk (LVN), en daarom organiseerden we de workshop Liberale Loopbanen Light. Een gevarieerde groep vrouwen kwam hiervoor op zaterdag 11 september vanuit verschillende windstreken naar het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Hun doel? Onder de inspirerende leiding van Hans van den Broek in kaart brengen hoe ze hun talenten het beste kunnen inzetten en hun ambities kunnen waarmaken, binnen of buiten de VVD.

Talent en ontwikkeling
Hans is lid van de Permanente Scoutingscommissie, die verantwoordelijk is voor de selectie en begeleiding van talent voor zowel het Nederlandse (de Eerste en de Tweede Kamer) als het Europees Parlement. Ook als lid van de stuurgroep van de Haya van Somerenstichting, het opleidingsinstituut van de VVD, levert hij graag een bijdrage aan de optimale inzet en ontwikkeling van kennis en kunde binnen en buiten de partij.

Opvallend was de hoge mate van interactie. Na anderhalf jaar was het even wennen om elkaar weer face-to-face te zien en te spreken, maar al snel was de goed bezochte sessie een mooi weerzien. Tijdens de zeer geanimeerde lunch vonden al diverse kennismakingen plaats.

Verrassend en onomwonden
De deelnemers van de workshop waren verrassend open en spraken hun ambities onomwonden uit. Voor sommigen hadden deze betrekking op politieke, voor andere op bestuurlijke rollen. Wat verder opviel, was het grote aantal vrouwen dat inmiddels officieel benoemd was tot lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022, of deze positie al bijna had bemachtigd.
 
Vragen, dilemma’s, tips en mogelijke oplossingen werden gedeeld. Actieplannen werden gemaakt, coaches gezocht en contacten voorgesteld en zelfs direct ter plekke gelegd. We kijken terug op een erg geslaagd evenement.
 
Heel veel succes allemaal bij het realiseren van jullie prachtige ambities!


Lees ook:

▸ Stel jij je kandidaat voor Provinciale Staten of Waterschap?